Kære forældre og andre omsorgspersoner

Velkommen til Espehøj. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god dialog om, hvordan dit barn eller ung kan få en god start hos os.

Vi vægter forældresamarbejde højt, da vi mener at det er en forudsætning for at dit barn kommer til at trives hos os. Vores erfaring er, at et tæt samarbejde gør det det lettere for jeres barn at falde til på Espehøj.

De fleste børn og unge bliver hentet og kørt hjem igen af Espehøj’s personale. Hvis du hellere selv vil hente eller bringe dit barn, så er du også velkommen til det.

Du kan følge med i dit barns weekend i vores nyhedsbreve som udsendes på må mail og i vores lukkede facebookgruppe for forældre.

Derudover vil dit barn få en kontaktperson, som er i løbende kontakt med jer og som deltager i netværksmøder o.lign.

Har du spørgsmål eller brug for at tale med os, så kan du i dagtimerne ringe Daniel på tlf.: 41 29 99 70. Du kan også sende en sms, og så ringer han tilbage.

​Forbesøg

Inden dit barn starter på Espehøj, inviteres I og jeres barn altid på et besøg, hvor I kan få en fornemmelse af stedet. Det kan også være, at du eller dit barn har nogle forskellige spørgsmål, I ønsker svar på. Forbesøgene ligger typisk på hverdage, så I kan få en rundvisning i hele huset og haven.

Stedet

Espehøj er en gammel firlænget gård med egen skov og med badestrand i cykelafstand. Omkring gården har vi en dejlig stor have med legeplads, trampolin og badebassin i sommerhalvåret. Vi har også kaniner og grise. Under træerne har vi vores shelter og bålplads, som børnene også er glade for at bruge.

Maps Street View kan du få en fornemmelse af vores landlige omgivelser.

På weekend

Den første weekend er altid noget særligt. Dit barn skal lære flere nye børn og voksne at kende, og skal samtidigt finde sig til rette. Det kræver lidt ekstra af dit barn de første par gange. Børnene på Espehøj er heldigvis gode til at tage imod nye, og ofte finder de hurtigt sammen på kryds og tværs.

Weekendens aktiver planlægger ud fra børnenes forskellige behov for bevægelse, leg, ro, oplevelser, fordybelse og socialt fællesskab. Børnene kommer fra forskellige baggrunde. Nogle har brug for et pusterum, mens andre har gavn af at deltage i et aktivt fællesskab med jævnaldrende børn og nærværende voksne.

Weekenderne har altid en genkendelig struktur, så børnene hurtigt føler sig trygge, og ved hvad de kan forvente. Fredage er en rolig eftermiddag og aften, hvor vi bliver i nærområdet. Lørdage er vi typisk på ture ude af huset. Søndage bliver igen i nærområdet, inden dit barn igen kommer hjem.

Traditioner

To gange om året inviterer vi forældre og søskende ned på Espehøj, hvor I har mulighed for også at møde de andre børn og forældre. Vi inviterer til sommerfest og julearrangement. Børnene plejer, at være meget glade for at være samlet og at vise deres værelse og yndlingssteder frem.