Målet for vores mad og måltidspolitik er:

Vi bestræber os på at barnet får en varieret kost med udgangspunkt i det enkelte barns behov og problematikker.

Vi tager udgangspunkt i de 8 kostråd, som er at spise frugt og grønt dagligt – vi tilbyder fisk til mindst et af måltiderne pr. weekend – vi spiser kartofler, ris, fuldkornspasta, brød i løbet af weekenden. Vi sparer på sukker og fedt.

Børnene tilbydes vand og mælk til måltiderne.

Så vidt som det er muligt, har hvert barn en maddag.

Børnene inddrages mest muligt i aktiviteterne omkring at tilberede maden, vi der det på lige fod med andre pædagogiske aktiviteter, som bidrager til udviklingen af børnenes forskellige kompetencer. Vi prioriterer dialogen omkring hvilken mad vi skal have og lave, samt om den er sund/usund. Vi snakker om de forskellige råvarer, hvad hører under begrebet frugt og grøntsager, hvor kommer vores madvarer fra – “fra jord til bord” osv.​​

Det enkelte barn skal have oplevelsen af at det bidrager til “opgaven”, og dermed oplever sig som en vigtig del af fællesskabet.

Børnene samarbejder med de voksne omkring det at dække bord – skabe hyggelige rammer.

Vi snakker om service, bestik og bordpynt – hvordan tingene ligger/står i forhold til hinanden, Hvad skal der til for at bordet ser pænt og hyggeligt ud osv.

Velbekomme.​​